Jdi na obsah Jdi na menu
 


Členská schůze: nový předseda oddílu, tři týmy do sezony

16. 6. 2014

V pátek 13. června proběhla ve vinárně Esco bar tradiční Valná hromada oddílu. Program schůze byl standardní. Úvodního slova se ujal organizační pracovník Vojtěch Zona, který zhodnotil výsledky jednotlivých týmů i individuální statistiky hráčů. Zazněla také výtka, se kterou souhlasím, že hráči oddílu by se měli v podstatně hojnějším počtu účastnit vlastních turnajů, jmenovitě dvou pořádaných Memoriálů.

Zvolen nový předseda oddílu

Dalším z bodů byla volba nového předsedy oddílu. Pavel Polčák již předem avizoval, že z důvodu své pracovní štace v zachraničí  nemůže funkci adekvátně vykonávat. Proběhlo hlasování, ze kterého vyšel pouze jeden kandidát, a to Jaroslav Pazdera st. Ten funkci přijal s podmínkou, že expředseda bude nadále oddílu administrativně nápomocný.

Pokladník oddílu Pavel Macháček nás obeznámil s příjmy a výdaji v uplynulé sezoně a rovněž navrhnul stav rozpočtu na sezonu nadcházející.

Do okresních soutěží béčko i céčko

Po chutném kuřeti se zeleninovou oblohou se ještě ujasnilo složení týmů B a C týmu pro nadcházející sezonu. Bohužel, jak je již známo, tak béčko neudrželo příslušnost v okresní soutěži I. třídy a sestoupilo do okresu II. třídy, kde již působí céčko. Osobně jsem bral fakt, že se do sezony půjde bez výhrad se třemi týmy vzhledem k předchozí domluvě s organizačním pracovníkem jako finální. Bohužel se i tak vyskytly názory, že by bylo výhodnější mít v okresu jen jeden tým.

Po diskuzi se vše naštěstí ustálilo a po dohodě s vedoucím béčka Pavlem Macháčkem a s jednotlivými hráči rozčlenilo složení týmů. Jít do okresu se dvanácti hráči do jednoho týmu by byl opravdu extrémní luxus a pakliže jsou hráči, kteří chtějí hrát, tak osobně též nevidím důvod proč by jim to nemělo být umožněno. Vše je ryze v kompetenci vedoucích týmů, kteří své mužstvo v sezoně vedou. Jestliže by v sezoně nastaly problémy se sestavou v zápasech, tak v době moderních technologií je vše pouze a jen o komunikaci a uzpůsobení termínů. Takže názory typu zrušení jednoho týmu na úkor pohodlí toho druhého jsou zcela nemístné.

Zhodnocení

Celkově vzato schůze splnila účel pouze částečný. Na několik dalších témat, a to poměrně důležitých, se vůbec nedostalo. Inu někteří bez toho fotbalu zkrátka být nemůžou.

Prezenční listina

Přítomní členové: Martin Ginter, Vojtěch Zona, Vilém Vilém, Jaroslav Pazdera st., Jaroslav Pazdera ml. Zdeněk Palčík, Jiří Frehar, Lubomír Lexmann, Alois Ligurský, Miroslav Vojtašek, Pavel Macháček, Pavel Polčák, Milan Horák, Ondřej Skřipský a Miroslav Ženčák.

Přítomný zástupce TJ Sokol Tovačov: Ing. Bohumír Vykoupil. 

Omluvení členové: Vlastimil Otáhal a Jan Malec.

Nepřítomní členové: Marek Smolka a Roman Kolář.

zapsal: Jaroslav Pazdera ml.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář