Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oddíl stolního tenisu oslavil 50. výročí vzniku a zapsal se zlatým písmem do historie tovačovského sportu

20. 9. 2015

Sportovní hala v Tovačově byla v sobotu 19. září 2015 dějištěm nevšední události. Místní oddíl stolního tenisu zde pořádal slavnostní akci k výročí 50 let od svého založení. Součástí programu bylo ocenění bývalých, ale i současných hráčů a funkcionářů za jejich přínos a reprezentaci klubu, dále následoval přátelský zápas Tovačova s Bukem proti výběru kraje a nakonec závěrečné slavnostní posezení.


Úvodem přivítal předseda oddílu Jaroslav Pazdera st. všechny účastníky akce včetně starosty města p. Mgr. Bc. Leona Bouchala a předsedy TJ Sokolu Tovačov p. Ing. Bohumíra Vykoupila. Po připomenutí počátků stolního tenisu v Tovačově se pozvolna přešlo k jednomu z hlavních bodů akce, a to k ocenění bývalých i současných hráčů a funkcionářů klubu.


Jako první byl oceněn dlouholetý hráč, současný funkcionář a rozhodčí Vojtěch Zona, který byl jedním z hlavních zakladatelů stolního tenisu v Tovačově. Navíc jeho precizní záznamy statistik a dokonalý rukopis patří do zlatého fondu klubu.


U zrodu oddílu stál i Bořivoj Otáhal, dlouho bodově nejúspěšnější hráč v historii tovačovského týmu a pozdější předseda klubu. Ocenění dostal in memoriam, které převzal jeho syn Bronislav. Na jeho počest klub pořádá již 12. rokem Memoriál Bořivoje Otáhala, který je turnajem jednotlivců. Třetím v pořadí, který převzal památeční plaketu, byl Miroslav Ženčák, další z bývalých úspěšných hráčů a funkcionářů oddílu. Následoval Vlastimil Otáhal, mladší bratr Bořivoje, současná opora A-týmu a bodový rekordman tovačovského klubu. První etapu oceněných uzavřel Pavel Polčák, dlouholetý hráč a předseda klubu.


Závěrem převzal věcné ocenění za zásluhy z rukou starosty města a předsedy TJ Sokolu i současný předseda oddílu, opora A-týmu a hlavní organizátor akce Jaroslav Pazdera starší. Ocenil ho i bývalý klub TJ Sokol Buk, ve kterém strávil do roku 2012 dlouhých 14 sezon. Od jeho předsedy Pavla Koutného převzal pamětní oddílovou plaketu.


Výčet vyznamenaných hráčů a funkcionářů: Vojtěch Zona, Bořivoj Otáhal (in memoriam), Miroslav Ženčák, Vlastimil Otáhal, Pavel Polčák, Jaroslav Pazdera st., Jiří Frehar, Jiří Matoušek, Alois Ligurský, Zdeněk Palčík, Milan Horák, David Smolka, Bronislav Otáhal, Pavel Macháček, Jaroslav Pazdera ml., Lubomír Lexmann, Miroslav Vojtašek, Lubomír Vojtašek, Martin Ginter, Jan Malec, Roman Partyka, Ladislav Duda, František Přecechtěl (in memoriam), Stanislav Mraček, Jaroslav Dostál a Stanislav Popelka.


Zkrátka nepřišli ani pozvaní netovačovští hráči, všichni dostali upomínkové předměty města Tovačova. Posléze si vzal slovo starosta města Mgr. Bc. Leon Bouchal, který popřál společně s předsedou TJ Sokolu Tovačov Ing. Bohumírem Vykoupilem odddílu stolního tenisu mnoho dalších úspěšných let.


Hráči se potom přesunuli k hracím stolům, na kterých se rozpoutala zápasová, byť přátelská klání, týmů Tovačova s Bukem proti výběru kraje. Ten reprezentovali i dva třetiligoví hráči z Olomouce, jmenovitě Jakubové Chalupa a Kovačík. Povedený slavnostní den se uzavřel posezením, kde si každý přišel na své díky kuchařskému umění taktéž oceněného Jiřího Frehara.

Za oddíl stolního tenisu Jaroslav Pazdera ml. (publikováno i v Tovačovském Kamelotu)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář