Jdi na obsah Jdi na menu
 


Turnaj dvojic ovládli Daněk s Hejduškem, nejlepšími jednotlivci byli Pazdera a Koutný

21. 12. 2015

stupne_th_fp_2015.jpgDorazila nám sice spousta omluvenek, což bylo vzhledem k předvánočnímu shonu vcelku pochopitelné, ale i tak naše dva tradiční vzpomínkové turnaje o svou kvalitu nepřišly. Sdružený turnaj dvojic alias 18. ročník Memoriálu Tomáše Hanečky a 14. ročník Memoriálu Františka Přecechtěla ovládli Zdeněk Daněk s Ivanem Hejduškem z Komořan před Pavlem Goreckim a Janem Machačem (tým Jezernice). Třetí skončili Aleš Grmela a Roman Holiš (tým Chropyně).

Udělovala se také cena pro nejlepšího jednotlivce na turnaji. Jaroslav Pazdera st. (Tovačov) a Pavel Koutný (Buk) vyhráli všechna svá střetnutí ve skupinách i v play off, a tak se o cenu podělili.

Zajímavostí je bezesporu i to, že oba zmínění dokázali porazit hráče, jež se nakonec ve dvojicích dostali až mezi nejlepší čtveřici. Pazdera st. porazil v základní skupině Zdeňka Daňka (Komořany), ve čtvrtfinále proti Chropyni Aleše Grmelu i Romana Holiše. Koutný si mj. poradil s Janem Macháčem (Jezernice) a Martinem Slovákem (Šternberk).  

Tovačovské týmy měly vcelku smůlu. Tovačov "A" ve složení Milan Horák, Zdeněk Palčík měl blízko k postupu ze skupiny, stejně tak jako Tovačov "C" (Martin Hrubý, Jaroslav Pazdera ml.). V případě druhého celku rozhodla těsná porážka s Němčicemi 2:3, kdy v rozhodujícím střetnutí Jaroslav Pazdera ml. nestačil na Martina Paláska - 1:3 na sety. Výhra 3:1 nad Neředínem (Vadim Janovskij, Ondřej Dohnálek) už nic neřešila. Do čtvrtfinále se ze skupiny, kde byli nasazení pozdější vítězové z Komořan, dostal ze druhého místa Tovačov "B" (Jaroslav Pazdera st., Vlastimil Otáhal), který měl na to jít přes tým Chropyně (Aleš Grmela, Roman Holiš) dál, ale nepodařilo se - prohra 2:3.

Ve velmi dobrém světle se ukázal tým Jezernice "B", který reprezentovali Pavel Gorecki a Jan Macháč. Přes Chropyni (3:2) se dostal až do finále, ve kterém už ale nestačil na zkušené družstvo Komořan (Zdeněk Daněk, Ivan Hejdušek).

Úsměvnou vsuvkou bylo to, když Alda Grmela po prohraném semifinále zlomil raketu a spokojeně dodal, že to už s novou pálkou vyřešil. Nicméně nevěděl, že ještě bude hrát o 3. místo, a tak sháněl k vypůjčení raketu novou. Nakonec mu ji půjčil Jaroslav Pazdera st. a mohl být spokojený. Napínavý duel o pomyslný bronz vyhráli 2:1.

Na turnaji se představilo 32 hráčů, což byl ideální počet na rozdělění do skupin - 4x4. Do čtvrtfinále postupovala vždy dvě nejúspěšnější družstva z každé skupiny, posléze se už hrálo systémem k.o.

Děkujeme všem hráčům za jejich účast i předvedenou hru a budeme se znovu těšit na další shledání, a to třeba 19. března, kdy pořádáme další vzpomínkový turnaj (jednotlivců) - Memoriál Bořivoje Otáhala, konkrétně jeho 13. ročník.

Oddíl stolního tenisu tímto zároveň děkuje sponzorům turnaje – firmám: BETONIKA Lobodice spol. s.r.o., Šumavský pramen a.s., OKNO H. – Milan Horák Tovačov, Mountfield Přerov, ZOMAplast Přerov a dále Petru Zavadilovi, Ing. Stanislavu Mračkovi za finanční a materiální pomoc při pořádání memoriálů.

 

TURNAJ DVOJIC

Pořadí Jméno Družstvo

1.

Zdeněk Daněk, Ivan Hejdušek

TTC Komořany

2.

Pavel Gorecki, Jan Macháč

Sokol Jezernice

3.

Aleš Grmela, Roman Holiš

TJ Chropyně

4.

Alexander Piták, Martin Slovák

Sokol Šternberk

 

NEJLEPŠÍ HRÁČ (JEDNOTLIVEC) TURNAJE

Pořadí Jméno Družstvo

1. - 2.

Jaroslav Pazdera st.

Pavel Koutný

Sokol Tovačov

Sokol Buk

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář