Jdi na obsah Jdi na menu
 


Daněk byl míček od prohry v semifinále, nakonec vše odvrátil a po pětisetové bitvě s Blumou obhájil pohár

29. 3. 2015

vitezove_mbo_2015.jpgDvanáctý ročník Memoriálu Bořivoje Otáhala opět ukázal v čem je krása stolního tenisu. Mnohdy právě jediný míček rozhodne o tom, že z předpokládaného vítěze je rázem poražený a z předpokládaného poraženého je náhle nečekaný vítěz. Své o tom mohlo povědět hned několik hráčů.

Při účasti pětadvaceti "playerů" se hrálo v pěti základních skupinách po pěti lidech. Do dalších bojů postupovali vždy tři nejúspěšnější. Zbytek ještě mohl zaútočit na vyšší příčky prostřednictvím turnaje útěchy, ze kterého jeho vítěz bral celkové páté místo.

K vidění byly pohledné zápasy. Řada z nich končila až v pěti setech. O vítězích konfrontací se mnohdy rozhodovalo až v pátých setech. Do závěrečných bojů se dostala většina z předpokládaných favoritů.

 

Smůla se tentokrát přilepila na paty Pavlu Koutnému, který měl na raketě možný skalp obhájce prvenství Zdeňka Daňka z Komořan. V pátém setu měl několik mečbolů, ty bohužel pro něj nedokázal zužitkovat a nakonec prohrál. Tento scénář se opakoval ještě jednou, to už v zápase o třetí místo, kdy prakticky po stejném průběhu prohrál s Alešem Grmelou st.

Finálový souboj byl ve znamení konfrontace mezi favorizovaným Zdeňkem Daňkem a Jindřichem Blumou ml. Pěkná bitva nemohla nudit. O držiteli trofeje se rozhodlo až v poslední možné sadě. Daněk si vytvořil slušný náskok, který si už pohlídal a výhrou si tak zajistil cíl obhajoby putovního poháru.

Za zmínku stojí také triumf Michala Paláska z Němčic, jež aktuálně hájí dres týmu TJ Ostrava, v Turnaji útěchy, což mu zajistilo páté místo. 

 

Konečné pořadí turnaje:

  1. Zdeněk Daněk (TTC Komořany)
  2. Jindřich Bluma ml. (SK Přerov)
  3. Aleš Grmela st. (Sokol Ondratice)
  4. Pavel Koutný (Sokol Buk)
  5. Michal Palásek (TJ Ostrava KST)
  6. Vít Dvořák (Slavia Kroměříž)
  7. Ivan Hejdušek (TTC Komořany)
  8. Zdeněk Palčík (TJ Sokol Tovačov)


Oddíl stolního tenisu tímto děkuje rodině Bořivoje Otáhala za krásný putovní pohár, finanční podporu a občerstvení  pro hráče, sponzorům turnaje – firmám: BETONIKA Lobodice spol. s.r.o., ESKO-BAR Tovačov, Šumavský pramen - distribuce Olomouc s.r.o., ZOMAplast s.r.o. Přerov, OKNO H. – Milan Horák Tovačov, Rybářství Tovačov - Jiří Zahradníček a MOUNTFIELD Přerov a.s. za finanční a materiální pomoc při pořádání memoriálu a všem účastníkům za krásný sportovní zážitek.

 

Náhledy fotografií ze složky Memoriál B. Otáhala 28.3.2015

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář