Jdi na obsah Jdi na menu
 


Repríza loňského finále se stejným výsledkem, Dvořák tentokrát Šubovi nedaroval ani set!

1. 4. 2012

stupne_vitezu_memorial_bo_2012_male.jpgNa devátý ročník Memoriálu Ing. Bořivoje Otáhala dorazila většina stabilních účastníků včetně obhájce prvenství Víta Dvořáka z Přerova či rekordmana v počtu vítězství Bedřicha Šuby z Hranic. Na populárním turnaji, jenž je vzpomínkou na dlouholetého a nejúspěšnějšího jednotlivce v historii tovačovského oddílu, startovalo osmadvacet hráčů.

 

Účastníci byli rozčleněni dle výkonnostních kritérií do pěti skupin. Do hlavní soutěže postoupili vždy tři nejúspěšnější. Zbylí hráči byli přesunuti do bojů útěchy.

 

Rozlosování jednotlivých skupin:

Skupina "A": Josef Plšek (Přerov), Libor Jemelka (Hranice), Michal Palásek (Němčice), Petr Beránek (Hlinsko), Jan Kolek (Dolní Újezd), Jaroslav Pazdera ml. (Tovačov).

Skupina "B": Bedřich Šuba (Hranice), Pavel Rytíř (Jezernice), Jan Macháč (Hlinsko), Miroslav Tlach (Lutín), Pavel Polčák (Tovačov).

Skupina "C": Pavel Koutný (Buk), Pavel Gorecki (Jezernice), Michal Janík (Němčice), Luděk Hrachovec (Hranice), Jiří Frehar (Tovačov), Ladislav Němeček (Hranice).

Skupina "D": Vít Dvořák (Přerov), Jaroslav Pazdera st. (Buk), Ivan Jemelka (Hranice), Jiří Mika (Hlinsko), Ladislav Kundrát (Čekyně).

Skupina "E": Lukáš Venclů (Hranice), Zdeněk Palčík (Tovačov), Tomáš Viliš (Dolní Újezd), Jaromír Palásek (Němčice), Lukáš Kořínek (Hranice), Ondřej Skřipský (Tovačov).

 

Dění v základních skupinách výraznější překvapení nepřineslo. Dle obsazení a následně také dle výsledků byla nejvyrovnanější skupina "D". Tam se o vítězi resp. o pořadí postupujících muselo rozhodnout až díky skóre a vazbě vzájemných zápasů. Vít Dvořák, Jaroslav Pazdera st. i Ivan Jemelka měli jedinou porážku. Nejlepší postavení mohl mít díky triumfu nad favoritem Vítem Dvořákem místní rodák, ale aktuálně hráč Buku, Jaroslav Pazdera starší. Jeho porážka s dobře takticky hrajícím Ivanem Jemelkou mu v postupu ze skupiny nezabránila, ale poslala ho na třetí příčku, což zkomplikovalo snadnější cestu pavoukem turnaje.

Poněkud zamotaná byla i skupina "E", kde na dvě postupující příčky byli tři adepti. Postoupili nakonec domácí Zdeněk Palčík a Tomáš Viliš. Pod pomyslnou čarou nakonec zůstal Jaromír Palásek.

Zajímavostí bezesporu je, že hned ve třech případech na sebe v play off narazili týmoví spoluhráči.

Z hranické konfrontace vyšel vítězně dle papírových předpokladů favorizovaný Bedřich Šuba, který zdolal 3:0 Ivana Jemelku. Do dalšího kola postoupil Michal Janík, jenž porazil svého jmenovce a kolegu z Němčic Paláska. Potkali se také spoluhráči z Buku Pavel Koutný s Jaroslavem Pazderou starším. Po čtyřech setech vyhrál prvně jmenovaný.


vit-dvorak_memorial_bo_2012_male.jpgDo čtvrtfinále zamířili také Josef Plšek, Vít Dvořák (oba SK Přerov), Zdeněk Palčík (Sokol Tovačov), Lukáš Venclů (Sigma Hranice) a Pavel Rytíř (Sokol Jezernice). Pohledné souboje následně určily také semifinálovou čtveřici. Výhra Bedřicha Šuby nad jeho spoluhráčem Lukášem Venclů a triumf Víta Dvořáka nad Michalem Janíkem realizoval fakt, že znovu po roce dojde na finálovou konfrontaci dvou divizních hráčů a také největších favoritů turnaje. Souboj o prvenství narozdíl od toho loňského byl tentokrát zcela v režii výborně hrajícího Dvořáka. Šuba proti jeho hře nenalezl účinný recept a prohrál možná až nečekaně hladce 3:0. Třetí místo si vybojoval Lukáš Venclů. Pod stupni vítězů stanul čtvrtý Michal Janík.

 

Oddíl stolního tenisu tímto děkuje rodině Bořivoje Otáhala za krásný putovní pohár a finanční podporu, sponzorům turnaje - firmám: CONSULTEST Brno, BETONIKA Lobodice, Drinex Olomouc, eStránky Přerov, OKNO H. - Milan Horák Tovačov, Rybářství Tovačov - Jiří Zahradníček, Hostinec Na Lapači - Marek Zavadil Tovačov, MOUNTFIELD Přerov a INLOBO Lobodice za finanční a materiální pomoc při pořádání memoriálu a všem účastníkům za krásný sportovní zážitek.

Zvláštní poděkování patří regionální Televizi Přerov, s. r. o., která projevila zájem na turnaj zavítat a pořídit z něj několik záběrů pro reportáž.

(Fotky brzy dodáme na web)

 

Memoriál Bořivoje Otáhala (turnaj jednotlivců)

 

Pořadí Jméno Mužstvo

1.

Vít Dvořák

SK Přerov

2.

Bedřich Šuba

Sigma Hranice

3.

Lukáš Venclů

Sigma Hranice

4.

Michal Janík

Sokol Němčice nad Hanou

5.

Josef Plšek

SK Přerov

6.

Pavel Koutný

Sokol Buk

7.

Pavel Rytíř

Sokol Jezernice
8.

Zdeněk Palčík

Sokol Tovačov

 

 

Náhledy fotografií ze složky Memoriál B. Otáhala 31.3.2012

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář